Hoe lang op voorhand bestel ik kaartjes?

De tijd dat ik nodig heb is afhankelijk van je vraag: een standaardontwerp, een ontwerp met kleine aanpassingen of een kaartje op maat? Hoe eerder, hoe liever. Ik raad aan om zéker 10 weken (of meer) op voorhand je kaartjes te bestellen. Dat geeft ons de kans om alles rustig voor te bereiden. Een baby durft al eens te vroeg op de afspraak te verschijnen! Last minute bestellingen kan ik enkel behandelen als de planning het toelaat.

Studio Kiki is mijn bijberoep. Hierdoor kan ik niet elke dag aan iedereen zijn ontwerp werken. Reken daarom vijf werkdagen tijd voor een eerste versie (ontwerp uit standaardcollectie met eventuele aanpassingen). Een ontwerp op maat wordt ingepland. Bij een geboorte wordt het kaartje binnen 24u naar de drukker verzonden.

Waarom opteer ik om steeds een papieren proefdruk te maken van het kaartje?

De kleuren van je computerscherm durven wel eens te verschillen van de werkelijke kleur op papier/drukwerk. Met een papieren drukproef weet je exact hoe je kaartje er gaat uitzien. Soms zie je op papier ook andere zaken dan op het scherm: lay-out, combinatie tekst - kleur - papier, ...

Ik heb een mooi kaartje online gezien. Wil je dit namaken? 

100% namaken doe ik nooit. Dit uit respect voor de andere ontwerpers en hun creativiteit. Wat wel kan is een kaartje in dezelfde stijl creëren. Kijk op voorhand ook wat naar mijn stijl van tekeningen/ontwerpen. Sluit jouw idee hierbij aan?

Bestellen, betalen en annuleren?

Na de goedkeuring van de vrijblijvende offerte, ontvang je van mij een eerste factuur (€100 voorschot). Na ontvangst van dit voorschot (via overschrijving) start de ontwerpfase. Dit kan dus niet meer terugbetaald worden. 

De eindafrekening ontvang je wanneer je ontwerp volledig op punt staat en je de papieren proefdruk hebt ontvangen. Zodra de kaartjes (of extra's zoals stickers, labels, geschenken, verpakkingen ...) in productie zijn, is het volledige bedrag verschuldigd.

Formaten van de kaartjes - aantal postzegels? 

Standaardformaten waarmee ik werk zijn A6, 120x130mm (vals vierkant) of 100x210mm (rechthoek). Voor deze formaten kan  ik enveloppen voorzien die slechts één postzegel vereisen. Wil je een kaartje met een ander formaat? Kan zeker! Hou er dan wel rekening mee dat je mogelijks twee of meer postzegels moet voorzien.

Waar kan ik papieren ontwerpen bekijken?

In principe kunnen we alles via mail en telefoon bespreken. Wil je graag papieren versies bekijken, ben je welkom bij mij thuis (Herent). Maak wel even een afspraak! Studio Kiki heeft ook een kijkboek bij Monstertjes Leuven (voor geboortekaartjes).

Waar kan ik mijn kaartjes ontvangen?

Dit spreken we op voorhand goed af. Ofwel kan je het zelf bij de drukker ophalen, ofwel kan je het bij mij ophalen (in Herent) ofwel stuur ik je drukwerk op per post. 

Hoe lang moet ik wachten op mijn drukwerk?

Bij huwelijksdrukwerk reken je best een twee tot vijf werkdagen.

Bij geboortedrukwerk reken je best zo'n één tot drie werkdagen. Op zaterdag en zondag wordt er niet gedrukt. Bij een geboorte in het weekend, geef je me wel al een seintje zodra je kan. Ik probeer het kaartje in het weekend reeds af te werken en drukklaar te verzenden naar de drukker zodat hij op maandag snel aan de slag kan voor je.