top of page
 • Wanneer bestel je best geboortekaarten of trouwkaarten ?
  GEBOORTE: Hoe vroeger, hoe liever. Zowel voor een geboortekaartje uit de collectie als een geboortekaartje op maat. Als we vroeger kunnen starten, hebben we meer speling en ruimte om alles rustig voor te bereiden. Een baby durft al eens te vroeg de wereld komen ontdekken! Liefst zijn de kaartjes en geschenken een maand voor de uitgerekende datum klaar. Ten laatste 8 weken voor de uitgerekende datum kom je aankloppen. Last minute bestellingen kan ik enkel behandelen als de planning en je wensen voor het ontwerp het toelaten. HUWELIJK: Zorg ervoor dat je gasten zo snel mogelijk de datum in hun agenda vastleggen. Dit kan je aankondigen per mail, sms, of met eent traditioneel save-the-date-kaartje. Doe dit minstens 8 maanden op voorhand. Vervolgens kan je alvast bij Studio Kiki starten met het ontwerp van je trouwkaarten. De specifieke uren van je dag kunnen we op een later moment nog aanpassen. We raden je aan om ervoor te zorgen dat je 2 à 3 maanden voor je trouwdag de trouwuitnodigingen te versturen. Zo kan jij de trouwlocatie, de cateraar op tijd verwittigen en kan je starten met de tafelindeling, naamkaartjes, bedankjes, ...
 • Je hebt een mooi kaartje online gezien. Wilt Studio Kiki dit namaken?
  Neen, omwille van respect voor de maker en bijhorende auteursrechten kan dit niet. Dan klop je best aan bij de maker van het oorspronkelijke kaartje. Wat wel kan is een kaartje in dezelfde stijl creëren. Kijk op voorhand ook wat naar mijn stijl van tekeningen/ontwerpen. Sluit jouw idee hierbij aan?
 • Formaat geboortekaart of formaat trouwkaart. Hoeveel postzegels voorzie je?
  Er zijn 4 standaardformaten waarmee ik werk: 105 x 148 mm (A6) 120 x 130mm (vals vierkant) 100 x 210mm (rechthoek) 110 x 170 mm Voor deze formaten kan ik enveloppen voorzien die slechts één postzegel vereisen. Wil je een kaartje met een ander formaat? Kan zeker! Hou er dan wel rekening mee dat je mogelijks twee of meer postzegels moet voorzien.
 • Waar kan je papieren kaarten bekijken?
  In principe kunnen we alles via mail en/of telefoon bespreken. Wil je graag papieren versies bekijken, dan nodig ik je graag uit in mijn atelier (Herent). Maak wel even een afspraak per mail of via www.calendly.com/studio-kiki Studio Kiki werkt samen met 2 geboortewinkels in Leuven en Kortenberg. Ook hier kan je mijn kijkboek vrijblijvend inkijken! LEUVEN: Monstertjes https://shop.monstertjes.be/ Adres: Savoyestraat 3, 3000 Leuven KORTENBERG: Bamboebeertje https://www.bamboebeertje.be/
 • Waarom opteer ik om steeds een papieren proefdruk te maken van het kaartje?
  De kleuren van je computerscherm durven wel eens te verschillen van de werkelijke kleur op papier/drukwerk. Met een papieren drukproef weet je exact hoe je kaartje er gaat uitzien. Soms zie je op papier ook andere zaken dan op het scherm: lay-out, combinatie tekst - kleur - papier, ...
 • Bestellen, betalen en annuleren?"
  Na de goedkeuring van de vrijblijvende offerte, ontvang je van mij een eerste factuur (€100 voorschot). Na ontvangst van dit voorschot start de ontwerpfase en ga ik aan de slag voor jou. Dit voorschot kan dus niet meer terugbetaald worden. De eindafrekening ontvang je wanneer je ontwerp volledig op punt staat en je de papieren proefdruk hebt ontvangen. Deze rekening moet betaald worden alvorens je de geschenken, stickers en het finale drukwerk ontvangt. Gepersonaliseerde goederen kunnen in geen geval geretourneerd of terugbetaald worden. Ben je niet tevreden? Stuur me binnen 24u van ontvangst een mailtje en we bekijken samen de mogelijkheden.
 • Hoe lang moet je wachten op het drukwerk?
  Bij huwelijksdrukwerk reken je best twee tot vijf werkdagen. Bij geboortedrukwerk reken je best zo'n één tot drie werkdagen. Op zaterdag en zondag wordt er niet gedrukt. Bij een geboorte in het weekend, geef je me wel al een seintje zodra je kan. Ik probeer het kaartje in het weekend reeds digitaal af te werken en drukklaar te verzenden naar de drukker zodat hij op maandag snel aan de slag kan voor je. Studio Kiki besteedt het drukwerk steeds uit aan een externe partner. Een professional in het drukwerk. Ik ben afhankelijk van zijn werktijden om jou het drukwerk te kunnen bezorgen.
 • Wat doe je na de geboorte van je kindje?
  Stuur me per mail de laatste gegevens door die op het kaartje moeten komen: datum, uur, lengte, gewicht, ... Ik stuur je binnen 24u het aangepaste kaartje door, met vraag om je goedkeuring-voor-druk te bevestigen. Lees alles dus zeker nog eens goed na. Zodra ik jouw goedkeuring ontvang, stuur ik het ontwerp door naar de drukker om de kaartjes in druk te laten gaan. Als achteraf fouten in het drukwerk worden gevonden, is alleen de klant hiervoor verantwoordelijk. Ik geef je een seintje wanneer de kaarten opgehaald of verzonden kunnen worden. In het weekend of op een feestdag wordt er niet gedrukt.
 • Kan je achteraf nog kaarten, geschenken en/of stickers laten bijmaken?"
  Bijdrukken is geen probleem! Hou wel rekening met de hoge drukkosten voor kleine oplages. Het is interessanter om er meteen een tiental als reserve te voorzien.
 • Kan je de geschenken en/of doopsuiker ook bestickerd en gevuld bestellen?
  Geen probleem, ik doe dit met plezier! We bespreken samen de mogelijkheden en combinaties. Voor het bestickeren en vullen van de geschenkverpakkingen reken ik een kost van €2.50/10stuks.
 • Gegraveerde relatiegeschenken
  Ben je op zoek naar professionele relatiegeschenken? Wil je jouw bedrijf op unieke wijze in de kijker brengen? Gegraveerde zeepjes? Gepersonaliseerde geschenkdoosjes? Of wat dacht je van gegraveerde wijnkist? Vertel me waar je naar op zoek bent via studio-kiki@outlook.com
 • Lasercutting
  Sinds 2021 heeft Studio Kiki een lasercutter in het atelier staan. Hiermee kan ik prachtige houten objecten personaliseren met de naam van jullie kindje of van jullie zelf. Lasercutting is een bewerkingstechniek om met behulp van een lasercutter te snijden en graveren in tal van materialen. Momenteel focus ik me hierbij op hout. Met plezier ontwerp, laser en graveerr ik decoratieve items die je kan gebruiken als aankleding op je trouwfeest, bij de geboorte van je kindje, of als relatie/promomateriaal voor je bedrijf. Laat je je geboorte/trouwkaarten ontwerpen door Studio Kiki? Dan betaal je geen ontwerpkost voor de lasercuttingdiensten. Maakt een andere partner of jijzelf het ontwerp van het drukwerk, of wil je een artikel graveren losstaand van een ontwerp? Contacteer me dan vrijblijvend om de ontwerpmogelijkheden te bespreken.
bottom of page